Dela och diskutera!

Använd gärna hashtag #världensjobb så att vi hittar varandra!

Petter - Food and Beverage Manager

Hör Petter berätta om hur han gick från Restaurang & livsmedelsprogrammet till att bli food and beverage manager och delägare i sex restauranger.

Rodis snabba karriär från köksarbetare till kökschef

På bara fyra månader hade Rodi gått från köksarbetare till kökschef och sedan vidare till arbetsledare. Hör honom berätta om sin snabba karriär.

Johanna berättar om att vara receptionschef

Hör Johanna berätta om jobbet som receptionschef i Köpenhamn, om vägen dit och möjligheterna inom hotellbranschen.

Nicolina berättar om livet som kock

Hör Nicolina berätta om livet som kock på en Michelinrestaurang, och vilka möjligheter restaurangutbildningar ger.

Världens jobb möter Frida Ronge

Peter om att ha Världens jobb

Svensk Besöksnäring - en tillväxtnäring

Besöksnäringen omsätter 284 miljarder, genererar ett exportvärde på 106 miljarder och levererar 173 000 jobb - varje år, i hela landet.

Charlotte om att ha Världens Jobb

Gymnasie-SM 2015

Vi pratar med Fabian om Gymnasie-SM och Restaurang & Livsmedel.
Så vad är Världens Jobb?
Världens Jobb är helt enkelt vad gymnasieprogrammen Hotell & Turism och Restaurang & Livsmedel leder till. De är nämligen en ingång till en fantastisk bransch under ständig utveckling, där man som del av den utvecklas i samma takt.

Om man ser förbi uppenbara men roliga yrken så som kock och receptionist inser man att karriärmöjligheterna är närmast oändliga. Från barista och bergsguide till hotellchef och eventplanerare. Och branschen växer så det knakar – både i Sverige och internationellt – och den skriker efter kompetenta och passionerade människor. Så om viljan finns så finns det jobb vart man än vill i världen.

Så Världens jobb är egentligen inte ett jobb.
Det är tusen jobb. Och en värld av möjligheter.